سکوی پرتاب ...

ساخت وبلاگ

خُذْ مِنْ أَمْوَ لِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِم بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلَوتَكَ سَكَنٌ لَّهُمْ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ‏

از اموالشان صدقه (زكات) بگیر تا بدین وسیله آنان را (از بخل و دنیاپرستى) پاك‏سازى و رشدشان دهى و بر آنان درود فرست (و دعا كن). زیرا دعاى تو، مایه‏ى آرامش آنان است و خداوند شنوا و داناست.

توضیح : 

خیلی از اوقات تصور می کنیم که وقتی پولی بعنوان صدقه به فقرا و نیازمندان می دهیم ، تنها نیاز آنان را برطرف نموده ایم و  شاید توانسته ایم یک درد و مشکلی از جامعه کمتر نماییم ، درست است ولی آیا این تنها اثر صدقه است ؟!؟! 

نه  ! اثر بزرگ دیگری که به آن توجه نداشته ایم ، اینست که صدقه ( که معنای عام آن مد نظر است که زکات را هم شامل میشه)باعث ارتقا و پیشرفت روحی خودمان می گردد ، باعث تطهیر و تذکیه و دوری از بخل و دنیا دوستی و دنیا پرستی می شود .

این اولین فائده ای است که به خودمان می دهد ، بعد به دیگری سود می رسانیم ، اگر این جنبه صدقه رو توجه داشته باشیم ، خیلی راحت تر میتونیم این کار و امر مهم الهی رو انجام بدیم ....

برداشت هایی از آیه :

  1. پرداخت صدقه (زكات)، نشانه‏ى صداقت انسان در ادّعاى ایمان است. «صدقة» 
  2. صدقه (زكات)، عامل پاكى روح از بخل، دنیا پرستى و مال دوستى است. «تطهّرهم» 
  3. صدقه (زكات)، موجب رشد فضایل اخلاقى در فرد و جامعه است. «تزكیّهم»
  4. فقر، عامل بسیارى از مفاسد است و تأمین زندگى محرومین به وسیله‏ى زكات، جامعه را از بخشى از مفاسد پاك مى‏سازد. «تطهرّهم» 
  5. صدقه (زكات)، بخش كوچكى از سرمایه‏ى شماست، با دلگرمى آن را پرداخت كنید. «من اموالهم» 

 ________________

منابع :

سوره توبه آیه 103

تفسیر نور

خانواده در قرآن...
ما را در سایت خانواده در قرآن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8khanevadequrany0 بازدید : 231 تاريخ : پنجشنبه 19 مرداد 1396 ساعت: 14:49